Het plaatsen


Het plaatsen van hekwerken

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om het hekwerk zelf te plaatsen. Aangezien wij inmiddels honderden poorten zelf geplaatst hebben ligt het misschien meer voor de hand om deze klus aan de Kleverkamp Landhekken over te laten. Wij doen het graag voor onze klanten en we zorgen er meteen voor dat alles weer netjes is afgewerkt: de bestrating wordt weer hersteld en het hekwerk wordt helemaal afgesteld.

Vantevoren wordt samen met de klant beoordeeld of er kabels en leidingen kunnen liggen op de plaats waar de hekpalen moeten komen. Om geen risico te lopen kan een klicmelding worden gedaan: hiermee wordt van alle netbeheerders de leidinginformatie opgevraagd.

De gaten voor de hekpalen worden met een grondboor met een diameter van 30 cm geboord. De hekpalen worden 1,10 m diep geplaatst en stevig in de grond verankerd. De poorthelften sluiten tegen een bodemblok wat in het midden van de poort in het wegdek wordt geplaatst. Met twee staartgrendels worden de poorthelften hierin vergrendeld.

Beide poorthelften worden in de dichtstand aan de bovenzijde met elkaar verbonden door een overslag.

In de openstand worden de poorthelften vastgezet met beide staartgrendels in de openstandpaaltjes. Met behulp van de nastelbare duimen kunnen beide poorthelften altijd precies op de juiste hoogte worden afgesteld.

Beide hekpalen worden na plaatsing op gelijke hoogte afgezaagd. Normaliter steken de hekpalen iets hoger dan het hek. Een mooie gekroonde kop op de palen geeft het laatste zetje voor de fraaie landelijke uitstraling van de Kleverkamp Landhekken.